Världens dyraste Nallebjörn

teddy

 

I min värld så går det inte värdesätta en nallebjörn. För någon kanske den är värd 100 kronor och för någon annan kanske den har ett värde som inte går att mätas med något annat på våran underbara jord. Tyvärr har de tyska leksaksföretaget Steiff gått för långt när de ville fira 125 års jubileum. De har valt att tillverka en nallebjörn som går under namnet 125 Carat Bear. Nallebjörnen har ögon som är tillverkade av safirer som är omgivna av 20 diamanter. Nosen är gjord av 24 karats guld, nallens päls är täckt av bladguld och på köpet får du även en Mont Blac penna som har flyttande guld i istället för bläck. Hur absurt låter inte hela det här? Vänta tills ni ska få höra priset. Nallebjörnen går lös för 500 000 kronor, alltså en HALV MILJON KRONOR för en Nallebjörn!

Helt spektaklet är bara löjligt. Personligen tycker jag att det här förlöjligar Nallebjörnen. En Nallebjörn är till för alla barn och vuxna oavsett vilken samhällsgrupp man är i. Priserna på Nallebjörnarna skall i stort sett vara densamma överallt, inga Nallebjörnar ska sticka ut med hjälp av prislappen. Självklart ska man kunna få tag i Nallebjörnar som är 100 år gamla och betala lite mer för dem. Syftet med att köpa äldre Nallar är att man samlar på dem och dessutom har en passion för dessa härliga gosedjur.

Vem kommer ärlighetens namn köpa dessa svindyra Nallebjörnar? Rika knösar antagligen. Men vad ska de ha dom till? Nej, det är var verkligen ett mycket dåligt påhitt av Steiff. Gör om gör rätt och tänk på alla stackars barn som inte har någon Nallebjörn. Hjälp dessa barn att få nallar istället för att köp en nalle av guld för 500 000 kronor.

Ha en fortsatt trevlig  måndag!