Nallefakta

619px-TheodoreRooseveltTeddyBear

En bild från Washington Post som skall illustrera hur President Theodore Roosevelt vägrar att att skjuta den lilla björnungen. 

Historia om Nallen

Nallebjörn, eller teddybjörnen sägs ha fått sitt namn från den amerikanska presidenteden Theodore Roosevelt när han under en björnjakt år 1902 blev beordrad att skjuta en infångad björnunge, men han vägrade. Det var så smeknamnet “Teddy Bear” uppkom!

Den första nallebjörnen skapades av Morris Mitchtom. Morris ägde en liten butik i Brooklyn, New York där han och han fru tillverkade leksaksbjörnar som de sedan sålde i sin lilla butik. Morris skickade en förfrågan till Theodore Roosevelt där han bad om tillstånd att få kalla nallen “Teddy Bear”, President Roosevelt sa ja och kort därefter så började Morris massproducera nallebjörnar.

 

Den internationella nalledagen (Teddy Bear Day) firas på President Theodore Roosevelts födelsedag den 27 oktober varje år!

 

Nallebjörnen, teddybjörnen eller nalle är ett kramdjur som har uppskattas i ett århundrade av barn så som vuxna. Tänker du på någon speciell idag? Vi hjälper dig att skicka en nalle med en personlig hälsning!