Nallebjörns kastning

7641101

Det är inte så hemskt som namnet antyder i rubriken. Utan nallebjörn kastning är ett fanatiskt initiativ som vi borde ta efter här hemma i Sverige också. Traditionen startade 1993 av det amerikanska juniorhockeylaget Kamploops Blazers. Det bad sina fans att ta med sig nallebjörnar som de sedan skulle kasta in på isen när de hade gjort de första målet. Nallebjörnan skulle sedan skänkas till de olika barnsjukhusen i närområdet vid jul. Visst är det inte hemskt då längre? Det är en helt fantastisk idé!

Det har idag blivit en tradition främst i WHL (Western Hockey League) och framförallt i städerna Calgary, Alberta, Portland och Oregon. Säsongen 2006-2007 slog det första rekordet gällande nallebjörnskastning av fans till Portland Winter Hawks. Hela 14 361 nallar kastades in på isen det vill säga dubbelt så många nallar som åskådare, häftigt! Månaden senare så svarade Calgary Hitmen med ett rekord där det kastades in 15 540 nallar och det var 16 380 åskådare på plats nästan alla åskådare på plats gjorde en supergod gärning. I och med att Calgary slog Portlands rekord ville de inte vara sämre. Säsong 2007 till 2008 svarade Portland Winterhawks fans med att kasta in 20 372 nallebjörnar och det fantasirika här är att det bara var 6 343 åskådare på plats.  Genom denna supergosiga aktivitet så har det fötts en härlig rivalitet mellan Portland och Calgary. Fansen från de båda lagen vill ha världsrekordet i nallebjörns kastning samtidigt som de vill ge så många nallar som möjligt till de barnen vid jul som ligger på sjukhus. Säsongen 2007-2008 så slog rekordet igen av Calgary Hitmen. Totalt kastades de in 26 919 nallebjörnar! Det rekordet står sig fortfarande. Hoppas att Portland Winter Hawks kan slå det rekordet till jul.

Kort och gott. Detta är en fantastisk sak som gör för barnen i Kanada och USA. Dessutom tycker jag att det är vackert eftersom de är ungdomar som spelar hockey. Detta görs inte i någon stor liga där superstjärna får all fokus. Utan allt handlar om barnen! Hoppas att de svenska juniorlagen kan ta efter denna härliga välgörenhet. MER NALLAR TILL BARNEN!

Se den enormt härliga videon där det kastas in 26 919 nallebjörnar. Vilken fest!