3 idrottslag som fått sitt namn från björnar

Det finns tre idrottslag i amerikanska-idrotssligor som är uppkallade efter björnar. De är Chicago Bears, Vancouver Grizzlies och Boston Bruins. Alla tre lagen har maskotar som är björnar. Nedan kan du läsa mer om dessa lag. Har du mer tid över efter att läst denna artikel, varför inte lägga en patiens online.

Boston bruins

Boston Bruins är ett professionellt ishockeylag i Boston, Massachusetts. De tillhör Atlantic Division i Eastern Conference i National Hockey League (NHL). Laget har funnits sedan 1924 och är den äldsta amerikanska NHL-franchise som fortfarande är i drift idag. Bruins färger är gul och svart, precis som Unos-reverse card. Innan du spelar Uno kom ihåg att fräscha upp minnet så att du kan alla

Uno regler innan du börjar spela.

Även om Bruins inte har haft några större framgångar på senare tid är de ett av de mest historiska franchiseföretagen inom all sport. Med en passionerad supporterbas och en rik historia kommer Bruins alltid att vara ett av de viktigaste lagen i Boston.

Chicago Bears

Chicago Bears är ett professionellt amerikanskt fotbollslag med säte i Chicago, Illinois. De ingår i den norra divisionen av National Football Conference (NFC) i National Football League (NFL).

Laget grundades 1919 som Decatur Staleys och var en av chartermedlemmarna i American Professional Football Association. Laget flyttade till Chicago 1921 och bytte namn till Bears 1922. Laget har spelat på Soldier Field sedan 1971.

Bears har vunnit nio NFL-mästerskap, inklusive en Super Bowl, och innehar NFL-rekordet för flest inskrivna i Pro Football Hall of Fame och flest pensionerade tröjnummer. De har också registrerat fler segrar än någon annan NFL-franchise.

Vancouver Grizzlies

Vancouver Grizzlies var ett professionellt basketlag baserat i Vancouver, British Columbia. De ingick i Midwest Division of the Western Conference i National Basketball Association (NBA). Laget var i drift från 1995 till 2001.

Grizzlies var ett av tre expansionslag som lades till i NBA inför säsongen 1995-96. Laget kämpade under sina första år och hade ett uselt resultat på 15-67 i ligan under sin första säsong. De förbättrades något under de följande åren, men slutade aldrig högre än på sista plats i sin division. Efter sex säsonger i Vancouver flyttade laget till Memphis, Tennessee och blev Memphis Grizzlies.

Sammanfattning

De tre idrottslagen som är uppkallade efter björnar är Chicago Bears, Vancouver Grizzlies och Boston Bruins. Alla tre lagen har maskotar som är björnar. Chicago Bears är ett professionellt amerikanskt fotbollslag med säte i Chicago, Illinois. De ingår i Northern Division i National Football Conference (NFC) i National Football League (NFL). Laget grundades 1919 och har vunnit nio NFL-mästerskap. Vancouver Grizzlies var ett professionellt basketlag baserat i Vancouver, British Columbia. De ingick i Midwest Division of the Western Conference i National Basketball Association (NBA). Laget var verksamt från 1995 till 2001 och hade ett uselt resultat under sin första säsong. Efter sex säsonger i Vancouver flyttade laget till Memphis, Tennessee och blev Memphis Grizzlies. Boston Bruins är ett professionellt ishockeylag med säte i Boston, Massachusetts. De tillhör Atlantic Division i Eastern Conference i National Hockey League (NHL). Laget har funnits sedan 1924 och är en av de äldsta amerikanska NHL-föreningarna som fortfarande är verksamma idag.