Teddybear Toss

Teddybear Toss

Vi har avhandlat detta ärende sedan tidigare. Det är ett sådan vacker tillställning så att man blir alldeles rörd när man tänker på det. Det är en fantastisk traditionen startade år 1993 av det amerikanska juniorhockeylaget Kamploops Blazers. Det bad sina fans att ta med sig nallebjörnar som de sedan skulle kasta in på isen när de hade gjort de första målet. Nallebjörnar skulle sedan skänkas till de olika barnsjukhusen i närområdet vid jul. Hur fantastiskt är inte detta initiativ? Det rörande underbart. Hoppas att detta kan tas efter i Sverige, har ännu inte hört om det.

Calgary Hitman har rekordet över antal inkastade nallebjörnar och det rekordet slogs under säsongen 2007-2008 där det kastades in makalöst många nallebjörnar, hela 26 919 stycken vilket är galet mycket. Detta rekord kom att bräckas den 6 december år 2016 av just Calgary Hitmen.

I mötet mot Swift Current Broncus kastades det in 28 815 stycken nallebjörnar som kommer skänkas till barn runt om i landet vilket är helt magiskt. Nallarna kastades in när Jordy Stallard’s satte 2-1 målet i en övertidsseger. Totalt var det 19289 fans som hade letat sig till Scotibank Saddledome i Calgary. Detta var även ett nytt publikrekord och anledningen till att de kunde slås var på grund av att för första gången hade de etage tre öppet vilket de inte annars brukar ha.

Vilket lag tror du kommer ta till detta tilltag nästa gång? Vi i Sverige är ganska dåliga på det här med sjuka barn, vi förlita oss helt till samhället. Det är inte som i USA t.ex. där superstjärnor med jämna mellanrum besöker dessa sjukhus med mera.