Prinsessan Dianas Di Beanie Baby

original

Det brittiska paret Leah Rogers och Ryan Flanaghan begav sig från sin hemstad Lancestion i Carnwall i sydvästra England till en loppmarknaden i staden Bude för att köpa begagnade leksaker. Väl inne på loppmarknaden vart dem förtjusta i en nallebjörn som de betalade 10 pund för cirka 100 kronor. Ett par dagar sedan visade det sig att nallebjörnen var en begränsad utgåva av Prinsessan Dianas Di Beanie Baby, vilket är dem mest eftertraktade nallebjörnarna. Det finns en samling på 100 stycken nallar.

Du kanske har sett olika artiklar om detta fenomen i dem olika dagstidningarna. Visa tidningar har påstått att nallebjörnen är värd allt från 800 000 kronor till 1 miljon kronor. Just för att det är en attraktiv nallebjörn att ha i sin samling. Dock ha det börjat kritiserat på många kunniga håll. Det hävdar att medierna har förstorat upp det hela och gör ett försök själva att trissa igång priserna så detta kan bli en riktigt härlig solskenshistoria.

Anledningen till att priset cirka en miljon kronor har skrivits i media är för att Daily Mail hävdar att en liknade nallebjörn från samlingen gick för hissnande 800 000 kronor.  Om det är sant att en nallebjörn från samlingen kan jag inte svara på. Enligt dem sakkunniga så skull värdet på en sådan här nallebjörn från Prinsessan Dianas Di Beaie Baby gå för cirka 35 kronor till 350 kronor. Det är en betydlig skillnad, bara 999 650 kronor i från priset som media spekulerade i.

Dock hoppas jag att paret får iväg Nallebjörnen för ett bra pris så de kan köpa det där huset dem har drömt om. Det hade varit fantastiskt.

Prinsessan Dianas Di Beanie Baby tillverkades samma år som Diana dog i den hemska bilkraschen i Paris, Frankrike år 1997. Pengarna går till en stiftelse som är skapat i hennes namn, Princess of Wales Memorial Trust.