Panda

Panda_Cub_from_Wolong,_Sichuan,_China

Finns det något sötare en liten Panda? Tror verkligen inte det. Panda, jättepanda eller bambubjörn är släkte som tillhör familjen björnar. Och björnar är något vi älskar här på NalleExpress. Dessa små, söta, mysiga små björnar. Dem är så fantastiska och gosig! Dock är det farliga djur när det blir fullvuxna men då är dem ändå majestätiska och stiliga att titta på. Helt klart fantastiska djur.

Panda har en svartvitt päls och den väger upp till 70 – 150 kilo och upp till 75 centimeter i mankhöjd när den är fullvuxen. Pandan skiljer sig från dem andra i björn familjen eftersom den enbart äter växter. Främst gäller Pandan att knappra på mumsig bambu. Idag hittar du bara Pandor i en liten del av Kina tidigare fanns dem i hela östra Asien. Pandan är även en känd symbol för Världsnaturfonden och dessutom fick Pandan vara en maskot för dem olympiska spelen i Peking år 2008.

Pandorna är ett utrotningshotade i dag. Tjuvjakt på Panda är strängt förbjudet och resulterar i dödsstraff vilket har skrämt iväg många jägare och dessutom har inte Pandapälsen någon värde på marknaden längre därför har jakten på Pandan stagnerat totalt. Idag gör Kina allt för att skydda sina Pandor. Det är flyttar till och med byar för så att Pandorna ska få röra sig ostört i områden som passar dem bäst.

Du kan idag bli Panda fader hos WWF. Det är jag, blir det du också!