Nallebjörn resa jorden runt

Harry i Sydney

Det fantastiska barnen på från årskurs två på Selja-Långlets friskola har skickat ut en Nallebjörn i vida världen. Anledningen till detta fantastiska initiativ är att barn fick läsa en boken Diamantjakten. Boken handlar om en skolklass som skickar ut en nallebjörn i världen för att den ska få uppleva äventyr. Vilket är en fantastiskt fin bok. Barnen i årskurs två på Selja-Långlets friskola vart inspirerad av denna häftiga sagoberättelse därför ville de göra en liknade sak och skicka iväg en Nalle på samma härliga resa.

Skoklassens lärare Karin Lund tog därför med sig en björn till skolan och klassen fick då rösta om ett namn. Inte föga förvånad så var Zlatan ett ta toppnamnen. Dock vart det Harry i slutändan som vann omröstningen och den beresta Nallebjörnen heter nu Harry. Den ständigt glad och sällskapliga Harry fick en lapp kring sin halls med adressen till skolan samt en lite notering från klassen att Harry vill vara med om något roligt.

Efter redan en dag fick klassen en bild på Harry och en lite hälsning. Där Harry hunnit med att dansa på M&M Dansskola i Mora och klassen vart extremt glad och nöjda över att Harry resa nu hade fått starta. Vad kommer Harry hamna här näst diskuterades det vilt i klassen. Lite senare hittades Harry på Arlanda varpå han tog flyget till Skellefteå för att sedan åka tillbaka till Arlanda, Stockholm. Klassen fick hela tiden uppdateringar av människor som hade tagit med sig Harry på sina äventyr. Efter en tid på Arlanda begav sig Harry till Mallorca där han fick prova på att åka linbana och andra roliga skojigheter. Efter det tog det stopp, det tog flera, flera veckor innan någon hörde något av Harry. Inget vet vad han gjorde eller vart han befann sig. Helt plötsligen dök Harry upp igen. Och du kan inte gissa vart!

Harry är Sydney, Australien vilket ingen vågade drömma om att han skulle ta sig ända bort till andra sidan jorden. Innan Harry dök upp i Sydney så visade det sig att Harry hade besökt London, England och Singapore. Klassen är både optimistiska och skeptiska till om Harry någonsin kommer komma tillbaka. En del tror att Harry kommer fortsätt att resa runt ett bra tag för att sedan att komma tillbaka medan andra tror att Harry älskar sitt nya liv som världsmedborgare och därför kommer fortsätta att resa och se alla länder som finns i världen.

Jag tror nog att Harry kommer dyka upp på skolan strax till skolavslutningen för att önska sina härliga klasskamrater ett trevligt sommarlov och därifrån ger han sig iväg på ännu ett nytt äventyr!