Teddybears STHLM

popaganda-2012-teddybears-_dsc3588

Förra veckan skrev jag om Uggla’s fantastiska uppträdande på Hamburger Börs. Jag tänkte fortsätta på musikens tema. Och skriva lite om den fantastiska gruppen Teddybears STHLM. Gruppen grundades år 1991 och har tre medlemmar idag Patrik Arve, Joakim Åhlund och Klas Åhlund. Deras härliga musik har inslag av både rock, synth och TV-spelmusik.

Gruppen grundades 1991 av Patrik Arve, Joakim Åhlund och Glenn Sundell under namnet på Skull. När Joakim Åhlund’s bror Klas Åhlund var medlem i gruppen så bytte de namn till Teddybears STHLM. 2000 släppte gruppen Rock’n’Roll Highschool med gästartister som Eagle-Eye Cherry, Daddy Boastin’ och Thomas Rusiak och albumet vara deras genombrottsalbum. Under år 2000 utsågs gruppen till årets pop/rock-grupp. Teddybears STHLM  medverkade också på Thomas Rusiaks superpopulära låt Hiphopper som är en cover på Teddybears Punkrocker.

Under år 2004 släpptes en nytt album och gruppen begav sig ut på turné där de hade dansbandet Torgny Melin som förband. De gjorde dansbandstolkningar till några av bandet låtar och det vart en dundersuccé som slutade i att Torgny Melins gav ut ett helt album med Teddybears-tolkningar.

Lite rolig kuriosa är att en av gruppmedlemmarna, Klas Åhlund är personen bakom Robyns succéalbum Body Talk-serie.