Här kan du se levande björnar i Sverige

I Sverige så finns det gott om olika djurparker man kan besöka. För björnälskaren så finns det också goda möjligheter att se levande björnar då det är ett vanligt inslag för väldigt många djurparker.

Ett besök till en djurpark är alltid en väldigt rolig upplevelse. Att ta med sig hela familjen och strosa runt och titta på djuren och njuta av omgivningen är verkligen svårt att slå. Ta med er ett kortspel att spela som paus i samband med att ni äter lunch eller mellanmål, och se till att fylla på med energi regelbundet.

Skansen i Stockholm

Om du inte tidigare har besökt Skansen på Djurgården i Stockholm så har du verkligen gått miste om någonting. Huvudstadens enda djurpark är som att gå tillbaka i tiden med hus gamla hus från hela Sveriges landsbygd. Här finns det gott om restauranger och svenska djur, och på sommaren tycker många om att kombinera sitt besök med inspelningen av allsång på skansen

Kolmården utanför Norrköping

Sveriges största och förmodligen mest kända djurpark erbjuder en hel del i björnväg. Här kan man se björnar i inhägnader, men man kan även köra med sin egen privatbil i en inhägnad där det går björnar fritt. Detta är ett häftigt sätt att se björnar på riktigt nära håll.

Parken Zoo i Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna erbjuder ett stort zoo med gott om olika djur, och även en hel del björnar. Här kan man även se röda pandor, en avlägsen kusin till våra svenska brunbjörnar. Dessa små krabater är oerhört fascinerande, och även riktigt gulliga.

Björnar i det vilda

Det här är någonting som de allra flesta vill undvika. Björnar kan vara oerhört farliga, särskilt om de har ungar med sig. Om du ser en björn är det bäst att stanna i bilen, alternativ att långsamt backa iväg om du möter den ute i skog och mark. Det är också en god idé att sjunga för sig själv eller prata högt när man rör sig i ett område där det finns björnar. På så sätt så håller de sig undan, och du slipper på ett häftigt men väldigt farligt möte.

Om man är intresserad av att se björnar i det vilda på ett säkert sätt så går det att boka resor till naturreservat där mat sedan läggs ut. Det här är en naturupplevelse över den vanliga och kommer garanterat att bjuda på minnen för livet