Gosedjur som bonus under OS för svenska simmerskan

nalle.maskot.1

Vi förespråkar i stort sett allting som involverar härliga teddybjörnar och gosedjur, men ibland kan det bli rätt ouppskattat eller i alla fall ifrågasatt. Vad vi tidigare skrivit om, exempelvis om Mölndals museum så visar det sig att de självklart blir jätteglada när de får in folks gamla gosedjur och mjuka barndomsvänner, dock är det en mer passande situation än kanske OS som är aktuellt just nu.

OS pågår just nu i Rio och följs av fantastiskt många tittare över hela världen och Sverige har lyckats visa en del av framfötterna, framför allt vår simmerska Sarah Sjöström som van guldet i simning på 100 meter. Dock har det börjat diskuteras en hel del över vad våra OS – medaljörer ska få för typ av bonus när de väl kammar hem guld, silver eller brons. Det som kommit ut i media är att vår simmerska är en av de vinnarna som inte blir belönad med någon stor summa pengar i alla fall vilket många andra delatare från andra länder blir. Vi pratar om att vissa får bonusar på upp till sex miljoner.

Däremot så fick vår Sarah Sjöström en helt annan bonus, nämligen ett gosedjur. Det har inte kommit fram vilken typ av gosedjur det är men vi kan helt klart säga att vi förstår varför det börjar ifrågasättas. Borde inte alla som deltar i OS få liknande bonusar? Antingen får alla varsitt gosedjur eller så ska bonusen ligga på likvärda summor mellan länderna? Vi ser inte på detta som något världsproblem, men det borde finnas i arrangörers och regeringars åtanke att det ser väldigt lustigt ut om en deltagare får sex miljoner och en annan får ett gosedjur? Vad anser ni om detta?