Björnes Magasin

Björnes magasin är ett kultförklarat barnprogram som sändes för första gången 31 augusti år 1987 och där sista avsnittet sändes år 2004. Detta fantastiska barnprogram med den gosiga nallebjörnen har två olika skådespelare. Första var det Jörgen Lantz som spelade Björnes och det det gjorde han enda fram till 2000 och där efter var det Pontus Gustafsson som spelade Björnes ända fram till 2004.

Barnprogrammet skapades av Kerstin Hedberg och Anita Bäckström. Björnes magasin har blivit framröstat av folktoppen till det näst bästa barnprogrammet genom tiderna efter Fem myror är fler än fyra elefanter. Dessa två program är helt fantastiska och riktig kvalité-tv. Idag produceras inte barnprogram på samma sätt vilket är synd!

Robert Gustafsson är en person som fick sitt genombrott i Björnes magasin, det kanske ni som är lite yngre inte var medvetna om. Andra kända ansikten som har medverkat är Eva Funck, Anders Lundin, Vanna Rosenberg, Johan Ulveson med flera namn.

Björne är en underbar gossebjörn som älskar att äta pepparkakor, sätta på plåster på sina vänner fort dem får och vara en mycket trogen vän! I Björnes ser du även trähunden Hugo, käpphästen Branka, blommorna Lisa och Bertil samt tygsnäckan Snigel!